Контакт
Како 3Д принтери за време на настава може да ги подготват младите за светот кој ги очекува?
Следниот пат, временскиот јаз за вакцини многу полесно ќе биде затворен
Виртуелна работна сила
Од идеја до креирање заедница на љубители на патики
Нов корисен тренд за продуктивност кој комбинира менаџмент на обврски и белешки
Корисни работи кои треба да знаете ако планирате да лансирате старт-ап на интернационално ниво
Градење на публика во ера на економија на содржина
nastava-za-mladi | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Како 3Д принтери за време на настава може да ги подготват младите за светот кој ги очекува?

Сѐ повеќе универзитети започнуваат да воведуваат иновации во наставата и наставната програма, особено за онаа поврзана со компјутерски науки, со цел да ги подготви подобро за колеџ. Најновиот тренд вклучува 3Д принтери уште од првите две години во средно училиште со цел од самиот старт да ги насочува кон најпросперитетните професии: дизајн или пак програмирање.

Read More »
vakcina-vremenski-jaz | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Следниот пат, временскиот јаз за вакцини многу полесно ќе биде затворен

Повеќе од 46% од светската популација има примено барем една доза вакцина против КОВИД-19. Ова како број е одлично, со оглед на тоа дека никогаш до сега не бил направен толку брз развој и дистрибуција на вакцина за друга болест. Во само 18 месеци беше развиено сето тоа за што претходно беше потребна барем една деценија. Што е следно?

Read More »
работа-од-дома

Виртуелна работна сила

Канцелариите се сега дома. Како големите компании се справуваат со оваа промена во парадигма на работењето, навиките на вработените и плановите за мигрирање назад по завршување на овој кризен период.
Koи се добрите и лошите страни на виртуелната работна сила и колку оддржливо е оваа решение?

Read More »
патики-старт-ап

Од идеја до креирање заедница на љубители на патики

Секој старт-ап има посебна мисија со цел да полесно пристапи до својата таргет публика. Овие две девојки, започнуваат сопствен старт-ап со мисија да ги придобијат и соединат девојките во културата на изработка на патики, при што ги користат ресурсите на WIRED и Дропбокс како поддршка. Прочитајте како ги нашле своите соодветни партнери!

Read More »
Routine-alatka | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Нов корисен тренд за продуктивност кој комбинира менаџмент на обврски и белешки

Промената на работните навики направи да се појават многу апликации и алатки кои нудат зголемена продуктивност и поефикасно управување со работниот ден. Routine е нова state-of-the-art алатка која прави иновативен спој на белешки и дневен планер…

Read More »
intenacionalizacija-biznis | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Корисни работи кои треба да знаете ако планирате да лансирате старт-ап на интернационално ниво

Изминатите четири квартали беа доста активни за компаниите кои излегоа јавно на пазарот. Многу компании од тек секторот започнаа да се пласираат на пазарот, а дел од нив кон крајот на годината да се враќаат на стабилни нозе по шоковите кои пандемијата ги предизвика. Прочитајте за неколку работи кои тие ги имаат издвоено како поважни.

Read More »

Сакам да истражам повеќе:

Високо образование за сигурна кариерa
hero headine for media

Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА

  X

  Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА

   Join Generation Next! Реши го тестот за компетенции и „Студирај сега-плаќај по вработување!“

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!