Применета
Иновациска Култура

Центарот за иновации претставува физички простор во Brainster Next каде млади луѓе оспособени со дигитални вештини ги поттикнуваме и мотивираме да инвестираат кон трансформација на постоечката ИКТ и дигитална индустрија од проектно ориентирана во продуктно ориентирана.

Прочитај за нашите новости и проекти кои ги организираме и стани дел од нашта заедница.

inovation-center | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Интердисциплинарна
Иновациска Култура

Центарот за иновации претставува физички простор во Brainster Next каде млади луѓе оспособени со дигитални вештини ги поттикнуваме и мотивираме да инвестираат кон трансформација на постоечката ИКТ и дигитална индустрија од проектно ориентирана во продуктно ориентирана.

Прочитај за нашите новости и проекти кои ги организираме и стани дел од нашта заедница.

Кога една компанија треба да почне да развива сопствен софтвер?
Што е Web3 и зошто е важен за компаниите?
Зошто кодирањето сè уште е најважната работна вештина
Индивидуален пристап кон студентите: Што точно значи и кои се придобивките?
10 совети за ефективно учење
5 причини зошто да почнеш да учиш front-end
Од идеја до креирање заедница на љубители на патики
Кои технолошки трендови треба да ги има компанија за да успее во 2022 година?

Центарот за иновации претставува физички простор во Brainster Next каде млади луѓе оспособени со дигитални вештини ги поттикнуваме и мотивираме да инвестираат кон трансформација на постоечката ИКТ и дигитална индустрија од проектно ориентирана во продуктно ориентирана.

Насочени сме кон градење на екосистем кој е вмрежен со заедницата, со цел да создава продуктни компании кои развиваат сопствени решенија, наспроти решавање на предизвиците на веќе постоечките компании. Во тек на последните 5 години работа со студенти, постојано работиме со нив на реални проблеми и им овозможуваме различен тип на поддршка за да ги остварат своите потенцијали и цели.

makersLAB е новиот простор кој детектиравме дека е потребен посебен и недостига, простор каде младите создаваат, градат, оформуваат тимови, и дополнително, ги презентираат своите идеи. Со различни видови на активности, ќе ја приближиме и рашириме оваа култура.

centar-za-inovacii | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Центарот за иновации претставува физички простор во Brainster Next каде млади луѓе оспособени со дигитални вештини ги поттикнуваме и мотивираме да инвестираат кон трансформација на постоечката ИКТ и дигитална индустрија од проектно ориентирана во продуктно ориентирана.

Насочени сме кон градење на екосистем кој е вмрежен со заедницата, со цел да создава продуктни компании кои развиваат сопствени решенија, наспроти решавање на предизвиците на веќе постоечките компании. Во тек на последните 5 години работа со студенти, постојано работиме со нив на реални проблеми и им овозможуваме различен тип на поддршка за да ги остварат своите потенцијали и цели.

makersLAB е новиот простор кој детектиравме дека е потребен посебен и недостига, простор каде младите создаваат, градат, оформуваат тимови, и дополнително, ги презентираат своите идеи. Со различни видови на активности, ќе ја приближиме и рашириме оваа култура.

centar-za-inovacii | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА

    X

    Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА