Исполнување на
кариерните цели

Кариерниот центар ги поддржува нашите студенти, но е отворен и за јавноста. Изборот на кариера е тежок како за студентите така и за родителите, па токму оттука центарот функционира како своевиден консултативен кариерен центар каде родителите и младите имаат можност заеднички да разгледуваат што е најдобро да учат, во зависност од нивните предиспозиции, желби, афинитети итн.

Прочитај за нашите новости и проекти кои ги организираме и стани дел од нашта заедница.

career-center | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Исполнување на
кариерни​ цели

Кариерниот центар ги поддржува нашите студенти, но е отворен и за јавноста. Изборот на кариера е тежок како за студентите така и за родителите, па токму оттука центарот функционира како своевиден консултативен кариерен центар каде родителите и младите имаат можност заеднички да разгледуваат што е најдобро да учат, во зависност од нивните предиспозиции, желби, афинитети итн.

Прочитај за нашите новости и проекти кои ги организираме и стани дел од нашта заедница.

„Студенти, учете и ќе постигнете големи нешта!“ Прв академски час на Brainster Next College
Запознај ги професорите - Мартина Миц
Предизвиците ме прават посилна личност
Ќе учиме од најдобрите, за и ние да станеме најдобри
Спремен сум да се соочам со ИТ светот
7 години Brainster - писмо од Петар Ниновски
Запознај ги професорите - Никола Кусибојовски
Кои дилеми ги решивме на oтворениот кариерен ден на Brainster Next College
Како аутсајдерите успеваат да ја променат играта?
Како 3Д принтери за време на настава може да ги подготват младите за светот кој ги очекува?

Современите високообразовни институции во земјите кои се позиционирани на врвот на светската скала за конкурентност обезбедуваат слоевидна функционална врска помеѓу студентите и нивните кариери, образование, економија и долгорочни национални стратегии за развој. Таквата стратешка определба е во основата на делувањето на нашиот модел

Градењето на кариерата на нашите студенти и алумни е во епицентарот на работата на нашата компанија, токму затоа центарот за кариера цели кон континуирана поддршка на секој еден студент во полето на кариерен раст и развој. Овој центар е главната сврзна точка помеѓу студентите, високообразовните институции и компаниите работодавци и е достапен за студентите од почетокот на нивното образование и по завршување на нивните студии.

Освен за поддршка на нашите студенти, кариерниот центар ќе биде отворен за јавноста. Изборот на кариера е тежок како за студентите така и за родителите, па токму оттаму ни дојде идејата самиот центар да функционира како своевиден консултативен кариерен центар каде родителите и децата ќе имаат можност заеднички да разгледуваат што е најдобро да учат, во зависност од нивните предиспозиции, желби, афинитети итн.

За нашите студенти овој центар го претставува мостот помеѓу нив и компаниите кои имаат потреба од таленти.  

karieren-centar | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Современите високообразовни институции во земјите кои се позиционирани на врвот на светската скала за конкурентност обезбедуваат слоевидна функционална врска помеѓу студентите и нивните кариери, образование, економија и долгорочни национални стратегии за развој. Таквата стратешка определба е во основата на делувањето на нашиот модел

Градењето на кариерата на нашите студенти и алумни е во епицентарот на работата на нашата компанија, токму затоа центарот за кариера цели кон континуирана поддршка на секој еден студент во полето на кариерен раст и развој. Овој центар е главната сврзна точка помеѓу студентите, високообразовните институции и компаниите работодавци и е достапен за студентите од почетокот на нивното образование и по завршување на нивните студии.

Освен за поддршка на нашите студенти, кариерниот центар ќе биде отворен за јавноста. Изборот на кариера е тежок како за студентите така и за родителите, па токму оттаму ни дојде идејата самиот центар да функционира како своевиден консултативен кариерен центар каде родителите и децата ќе имаат можност заеднички да разгледуваат што е најдобро да учат, во зависност од нивните предиспозиции, желби, афинитети итн.

За нашите студенти овој центар го претставува мостот помеѓу нив и компаниите кои имаат потреба од таленти.  

karieren-centar | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА

    X

    Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА