Интердисциплинарна
Истражувачка Култура

Истражувачкиот центар на Brainster Next промовира интердисциплинарна истражувачка култура која гради мостови меѓу повеќе различни области и профили на луѓе кои работат заедно на конкретни проблеми.

Прочитај за нашите новости и проекти кои ги организираме и стани дел од нашта заедница!

research-center | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Интердисциплинарна
Истражувачка Култура

Истражувачкиот центар на Brainster Next промовира интердисциплинарна истражувачка култура која гради мостови меѓу повеќе различни области и профили на луѓе кои работат заедно на конкретни проблеми.

Прочитај за нашите новости и проекти кои ги организираме и стани дел од нашта заедница!

4 чекори за креирање на работните места од иднината
Како да избегнете плагијаторство
Изненадувачката моќ на вистинските прашања
Како да престанете со бесцелното „скролање“ по социјалните мрежи?
Како програмирањето влијае на работата на мозокот?
Влијанието на информатичката технологија врз развојот на човечките ресурси
Вештачка интелигенција генерира хипотези кои научниците сѐ уште не ги ни помислиле
Next big thing: Просторно пресметување
NATURAL LANGUAGE PROCESSING (NLP) APPLICATIONS FOR HUMAN RESOURCES
Using management effectiveness tracking tool (MEET) as a step forward towards more efficient management of protected areas in Macedonia
Влијанието на информатичката технологија врз развојот на човечките ресурси
Слаби перформанси на вработените - причини и чекори за управување
Што ни откри кариерниот квиз на Brainster - Анализа на резултатите

Истражувачкиот центар на Brainster Next промовира интердисциплинарна истражувачка култура која гради мостови меѓу повеќе различни области и профили на луѓе кои работат заедно на конкретни проблеми.

Истражувачите, предавачите и соработниците заедно работат на проекти од повеќе дисциплини кои вклучуваат роботика, машинско учење, вештачка интелигенција, образование и образовни модели, примена на ИТ алатки во различни области, комуникациски модели, одржливост, визуелни уметности, индустрија 3.0.

Работиме на реални предизвици и проекти кои вклучуваат можни решенија на важни општествени проблеми од типот на оптимизација на јавен превоз, мотивација за алтернативни типови на превоз, намалување на загадувањето и сл преку спој на уметност, наука, дизајн и технологија во средина дизајнирана за соработка и инспирација.

Целта на нашите проекти е да се адресираат решенија на проблеми од секојдневието, а во иднина да се продолжат и да се осамостојат како спин-оф компании на студенти, трансфер на технологии со индустријата, како и  индивидуални симпозиуми и изложби.

centar-za-istrazuvanje | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и градење на мостови со македонски студенти на докторски и постдокторски студии во странство кои чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај нè и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Истражувачкиот центар на Brainster Next промовира интердисциплинарна истражувачка култура која гради мостови меѓу повеќе различни области и профили на луѓе кои работат заедно на конкретни проблеми.

Истражувачите, предавачите и соработниците заедно работат на проекти од повеќе дисциплини кои вклучуваат роботика, машинско учење, вештачка интелигенција, образование и образовни модели, примена на ИТ алатки во различни области, комуникациски модели, одржливост, визуелни уметности, индустрија 3.0.

Работиме на реални предизвици и проекти кои вклучуваат можни решенија на важни општествени проблеми од типот на оптимизација на јавен превоз, мотивација за алтернативни типови на превоз, намалување на загадувањето и сл преку спој на уметност, наука, дизајн и технологија во средина дизајнирана за соработка и инспирација.

Целта на нашите проекти е да се адресираат решенија на проблеми од секојдневието, а во иднина да се продолжат и да се осамостојат како спин-оф компании на студенти, трансфер на технологии со индустријата, како и  индивидуални симпозиуми и изложби.

centar-za-istrazuvanje | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Со цел зголемување на можноста за трансфер на знаење и адресирање на проблемот на македонски студенти кои се на докторски и постдокторски студии во странство и чекаат ангажман од институција, истражувачкиот центар на Brainster Next ќе биде отворен за соработка во периоди од 6 и 12 месеци.

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Дали си ти овој вид на студент или истражувач? Контактирај не и заедно ќе ги разгледаме можностите за соработка.

Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА

    X

    Биди секогаш во тек со вести од МЕДИЈА