Search
Контакт

Патувањето на Никола до Brainster Next заедницата

Никола има јасни идеи за тоа како образованието ќе се развива во иднина. Запознајте уште еден студент што се придружува на NEXT заедницата
zapoznaj-gi-studentite-nikola-hristov | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College
Share

Никола Христов, матурант од средното училиште „Гошо Викентиев“ од Кочани, е на прагот на ново возбудливо поглавје во неговото академско патување. Додека го поттикнавме да размислува за своите искуства од средното училиште, исто така забележавме дека сака да ги споделува своите аспирации за иднината и неговите размислувања за образованието, технологијата и личниот развој.

Средношколски спомени

Средношколското патување на Никола, но впрочем и за целата денешна генерација матуранти започна на необичен начин-со онлајн настава. Пандемијата COVID-19 ги ​​принуди учениците ширум светот да се прилагодат на новите методи на учење, а Никола не беше исклучок.

„Првата година од средното образование ја започнавме со онлајн настава, тоа беше нешто ново и невообичаено за нас, но сепак успеавме да го надминеме“.


Ако сакаш бесплатно да студираш, сѐ до твоето вработување и да бидеш во друштво на посебни студенти, пријави се на листата на чекање за последниот уписен рок!


И покрај првичните предизвици, Никола и неговите соученици наскоро се вратија на учење со физичко присуство. Овие следни за среќа донесоа чувство на „враќање во нормала“ и другарство по што тој и ќе го памети средното образование.

„Кога се вративме во клупите, повторно почнавме да се чувствувавме како ученици. Секојдневното дружење со моите соученици беше незаборавно и заедно надминавме многу проблеми на кои наидовме“.

Поглед кон иднината на образованието

Никола има јасни идеи за тоа како образованието ќе се развива во иднина. Тој сонува за систем во кој студентите ќе се охрабруваат слободно да ги изразуваат своите мислења и активно да се вклучат во проекти од реалниот свет.

zapoznaj-gi-studentite-nikola-hristov | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Ова е една од причините и зошто го одбра Brainster Next College за своето идно академско патување, особено нашиот уникатен пристап кон образованието, нагласувајќи ја работата на реални проекти и поддршката за брзо вработување после дипломирањето.

Никола е ентузијаст за соработката на факултетот заедно со колегите и професорите и се надева дека ќе напредува во таков амбиент. Тој е желен да придонесе кон оваа наша заедница за време студиите.

Одлучувачки фактор за Никола во изборот да студира софтверско инженерство и иновации, пак била можноста да изгради лично портфолио. полно со проекти на кои ќе ги покаже своите вештини.


Ако сакаш бесплатно да студираш, сѐ до твоето вработување и да бидеш во друштво на посебни студенти, пријави се на листата на чекање за последниот уписен рок!


Поддршка од најблиските за секоја одлука

Навигацијата во рамнотежата помеѓу личните страсти и семејните очекувања може да биде предизвик. За среќа, Никола вели дека ужива непоколеблива поддршка од своите најблиски во остварувањето на своите соништа.

„До сега имав целосна поддршка од моите најблиски при изборот на кариерата и факултетот и сум благодарен за тоа“, вели тој.

За да остане информиран за актуелните настани и глобалните проблеми, Никола првенствено се потпира на социјалните мрежи. Тој ја признава двојната природа на социјалните медиуми во обликувањето на светогледот на неговата генерација.

„Доколку не се провери валидноста и изворот на информации, социјалните медиуми може да имаат негативно влијание врз развојот на денешните поединци“, вели тој.

Никола се труди да остане активен и надвор од обврските поврзани со учењето. Вели дека ужива да игра кошарка, пинг понг и билијард, да учествува на трки до 10 километри и да вежба во теретана. Овие активности му помагаат да одржи здраво тело и ум, овозможувајќи му енергично да се справи со секојдневните задачи.

„Сето ова ми помага прво да имам здраво тело и да уживам во моите хобија“.

Додека се подготвува да се приклучи на Brainster Next College од октомври заедно со останатите студенти, и неговото патување кон иднината во софтверското инженерство и иновациите, возбудени сме да му посакаме добредојде во нашата заедница. Со нетрпение очекуваме да го видиме позитивното влијание што тој несомнено ќе го направи на полето на технологијата и пошироко.


Ако сакаш бесплатно да студираш, сѐ до твоето вработување и да бидеш во друштво на посебни студенти, пријави се на листата на чекање за последниот уписен рок!


Share

претходно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

следно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Види повеќе во новости, заедница, проекти

Биди секогаш во тек со новости од Медиа

  Следи ги новостите од медија

   X

   Psst...😎 Ги пополнивме првите групи.

   Иноватори, водачи,
   сонувачи - welcome!

   Регистрирај се и влези на листата на чекање за последниот уписен рок.

   Примаме само 125 студенти!

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!