Search
Контакт

Фудбалер што сонува да стане најдобриот дизајнер

Дариан не се плаши од предизвици, на теренот или надвор од него. Brainster Next College го гледа како совршено место за усовршување на своите вештини.
zapoznaj-gi-studentite-darian-vasilevski | Graficki i UX/UI dizajn | Brainster Next College
Share

Додека неговите соученици можеби сѐ уште се мислат каде ќе се запишат на факултет, Дариан Василевски, матурант од скопската гимназија „Корчагин“ веќе си го обезбеди своето место на Brainster Next College.

Во нашата посебна заедница на студиската програма UX/UI и графички дизајн се придружува студент со двојна доза на креативност – страст за фудбалот и дизајнерски бизнис што го разгорува неговиот уметнички оган.

Неограничените можности на UX/UI и графичкиот дизајн

Дариан не се плаши од предизвици, на теренот или надвор од него. Привлечен од неограничените можности на UX/UI и графичкиот дизајн, тој го гледа Brainster Next College како совршен терен за усовршување на своите вештини. Тој е фасциниран од неограничените можности за изразување и иновација во областа што одбра да ја учи.


„Една од главните причини зошто ме привлекува оваа гранка е нејзината неограниченост. Под овој термин, мислам на неограничен избор и начин на размислување при создавање на одреден дизајн или концепт. Само вашите мисли се граница и тие вредат многу.“


Ако сакаш да учиш практично и да си дел од креативната заедница на NEXT студентите, пријави се на листата на чекање за последниот уписен рок!


Дизајнира за сопствениот бизнис

Без разлика дали станува збор за стратегии за следниот потег на фудбалскиот терен или дизајнирање на кул маичка, тој вели дека клучот е во нашата креативност за да се направи нешто иновативно и погодно за корисниците.

Овој стремеж за иновација совршено се отсликува и во неговата дизајнерска работа. Дариан веќе ги користи своите вештини, дизајнирајќи за сопствен бизнис. 

„Редовно работам на photoshop и правам дизајни за маички како и постови за мојот сопствен бизнис. Корисно е, и се заштедува и на финансии како и на нервози и незадоволност од резултати кога друг прави нешто креативно за тебе“.

Младиот креативец не сака да си поставува ограничувања. Тој е тука за да го впие сето знаење што може и да стане најдобриот дизајнер што може да биде. Пристапува кон своето образование без специфични очекувања, фокусирајќи се на својот став и напор да биде најдобар.

„Немам очекувања, сè зависи од мојот начин на размислување и вложување на напор за да бидам најдобар.“


Ако сакаш да учиш практично и да си дел од креативната заедница на NEXT студентите, пријави се на листата на чекање за последниот уписен рок!


Додека сè уште е во процес на учење и усовршување во областа на UX/UI дизајн и графички дизајн, Дариан е внимателен со своите долгорочни цели. Тој нагласува дека ќе постави цели откако ќе се чувствува сигурен во своите способности.

„За иднината не се зборува веднаш, сè уште треба да научам да бидам најдобар во оваа област, а потоа да поставам цели.“

Кога треба да објасни што е UX/UI на некој што не знае ништо за тоа, Дариан користи неколку зборови:

„Би му кажал само неколку зборови кои имаат своја смисла: УМ, БЕЗ ГРАНИЦИ, ВАШ СВЕТ.“

Фудбалот – доживотна љубов и пасија

Технологијата нуди решенија кои ни се „пред носот“ за постигнување на нашите цели, смета нашиот студент. Тој верува дека технологијата може да има позитивно влијание врз нас, сè додека одржуваме баланс во нашите животи користејќи ја.
Го прашавме и кој е културниот тренд или некој феномен што го смета за многу интересен или можеби го загрижува. Ова е неговиот одговор:

„Убедливо, апликациите што од оригинална слика со помош на вештачка интелегенција ги прават во cartoon филтер“, вели Дариан.

Надвор од светот на дизајнот, Дариан својата страст ја наоѓа на фудбалскиот терен. Оваа доживотна љубов го држи приземјен и му обезбедува креативен излез.

„Фудбал, 365 дена од годината. Апсолутно неверојатна пасија за која што можеби и живеам“, вели тој.

Му посакуваме добредојде на Дариан во нашата енергична заедница и едвај чекаме да видиме каде ќе го однесе неговото креативно патување.


Ако сакаш да учиш практично и да си дел од креативната заедница на NEXT студентите, пријави се на листата на чекање за последниот уписен рок!


Share

претходно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

следно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Види повеќе во новости, заедница, проекти

Биди секогаш во тек со новости од Медиа

  Следи ги новостите од медија

   X

   Psst...😎 Ги пополнивме првите групи.

   Иноватори, водачи,
   сонувачи - welcome!

   Регистрирај се и влези на листата на чекање за последниот уписен рок.

   Примаме само 125 студенти!

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!