Studio Based Learning – модерен пристап за креирање наставна програма кој го применува Brainster Next College

Зошто Brainster Next College го употребува Studio Based Learning како метод на настава? Кои се сите бенефити кои ги има овој пристап во техничките (ИТ) науките? Кои се алатки се користат при ваквиот начин на учење? Кои се придобивките за студентите?
studio-based-learning
Share
Share on facebook
Share on linkedin

Имплементирање на различни методи и пристапи во процесот на учење кои се практика во најиновативните универзитети се дел и од Brainster Next College. Една од нив е воведување на Studio Based Learning.

Што е Studio Based Learning и како функционира?

Извор: www.pexels.com

Studio Based Learning претставува вид активност, односно процес на учење, кое е базирано на работа на проект од страна на студентите и менторство од страна на професорите за време на изработка на истиот.

Овој пристап на учење ги поттикнува студентите активно да се ангажираат во насочувањето на сопственото учење. Професорот не е ставен во фокусот на часот, како во традиционалните предавања. Целиот фокус е насочен на студентот.

На овие часови се стимулира константна дискусија за темите, а студентите и професорите се охрабруват постојано да даваат конструктивен фидбек еден на друг.

Кои се придобивките од Studio Based Learning?

Размислување “надвор од кутијата”

Учењето преку Studio Based Learning им помага на студентите да развијат нови знаења и способности на холистички и автентичен начин. Самото учење се одвива преку активности со кои учениците ќе размислуваат “надвор од кутијата” и постојано ќе го применуваат своето знаење во пракса.

Извор: www.pexels.com
Соработка и тимска работа

Соработка помеѓу студентите во процесот на учење е еден од најважните сегменти за поефективен процес на учење и успешно комплетирање на задачите.

Токму активностите на Studio Based Learning овозможуваат учење преку соработка и тимска работа.

Нови вештини

Studio Based Learning го поттикнува развојот на нови вештини како преземање ризик и љубопитност. Паралелно, ја подобрува комуникацијата, способноста за решавање проблеми, тимска работа, управување со проекти и независното учење.

Извор: www.pexels.com
Искуство од “прва рака”

Studio Based Learning овозможува темелно совладување на одредена материја, односно функционира во вид на “чирак-мајстор” метод.

Студентите своето знаење го стекнуваат од “прва рака” – преку искуството на самите професионалци од областа.

Brainster Next College и Studio Based Learning

Зошто Brainster Next College го имплементира Studio Based Learning како метод на настава? Бидејќи овој модел ги охрабрува и мотивира студентите да учат и да ги практикуваат потребните вештини и техники додека работат во средина која го поттикнува учењето преку создавање.

Studio Based Learning како метод на учење веќе долг период се користи од престижните и најиновативни универзитети. 

Извор: www.pexels.com

Причината поради која овој метод е толку популарен и користен е бидејќи содржи 3 важни елементи на учење: се базира на решавање проблем, активно учење преку кое се искусува реално работно искуство и целото знаење се развива како резултат на интеракција.

За успешен едукативен процес, неопходно е да се вложи во програма и обука персонализирана за секој студент индивидуално, а Studio Based Learning е метод што ќе го овозможи токму тоа.

Преземи го првиот чекор кон успешна кариера во програмирање и дознај повеќе за нашите програми, методологија на работа, професори и процес на аплицирање.

За повеќе информации закажи средба сега!

Share

Share on facebook
Share on linkedin

претходно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

следно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Види повеќе во новости, заедница, проекти

Биди секогаш во тек со новости од Медиа

  Следи ги новостите од медија

   X

   |

   Онлајн Q&A сесија на 12-ти април,  19:00 часот!

   Сè за Brainster Next College и опцијата „Студирај сега, плаќај по вработувањето“  👉

    

   |

   Онлајн Q&A сесија

   Сè за Brainster Next College и опцијата „Студирај сега, плаќај по вработувањето“ 👇

    

   12-ти април,  19:00 часот!

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!