6 придобивки од онлајн учење во високото образование

Учењето од далечина можеби не беше редовна практика во минатото, но денес е новиот тренд со голем број на придобивки за студентите, професорите и образовните установи. Кои се најголемите бенефити од онлајн учењето во високото образование?
onljan-ucenje-pridobivki-visokoobrazovanie | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College
Share
Share on facebook
Share on linkedin

Виртуелното учење има широк спектар на придобивки, особено за студентите. Иако часовите во живо и социјалната интеракција помеѓу колегите имаат свои предности, сепак еве дел од причините зошто онлајн учењето е новиот тренд:

1. Флексибилност на учење 

Без разлика на која локација и да се наоѓа, студентот може да учи во време што најдобро се вклопува со неговиот дневен распоред. 

onlajn-ucenje-pridobivki
Извор: www.pexels.com

2. Адаптирано темпо на учење

Преку онлајн настава, студентите добиваат можност да учат со темпото што најмногу им одговара, наместо да се прилагодуваат на брзината на предавање на професорот.

3. Достапни ресурси

Ако порано требаше да се оди во амфитеатар за да се слуша предавање или во библиотека за да се позајми книга, денес сите предавања и материјали се достапни 24/7 во дигитална форма.

4. Подготовка за работа од дома

Онлајн предавањата им покажаа на студентите како би изгледало работењето од дома. На овој начин, тие самите можат да проценат дали преферираат да работат од комфорот на својот дом или да одат во канцеларија.

Извор: www.pexels.com

5. Привлекување на поголем број на студенти

Ако порано во еден амфитеатар можеше да се соберат стотина студенти, со онлајн наставата, оваа бројка е неограничена. Самото ова ги прави образовните институции попривлечни за студенти коишто не живеат на подрачјето на факултетот, а имаат желба да се запишат на истиот.

6. Заштеда на ресурси

Пари за патување, за сместување, сметки и храна се само дел од трошоците што се намалија со адаптирање на онлајн начинот на учење.

Извор: www.pexels.com


За да дознаете повеќе за бенефитите од учењето од далечина – https://www.software2.com/resource-centre/remote-learning/higher-education-benefits

Share

Share on facebook
Share on linkedin

претходно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

следно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Види повеќе во новости, заедница, проекти

Биди секогаш во тек со новости од Медиа

  Следи ги новостите од медија

   X

   |

   Онлајн Q&A сесија на 12-ти април,  19:00 часот!

   Сè за Brainster Next College и опцијата „Студирај сега, плаќај по вработувањето“  👉

    

   |

   Онлајн Q&A сесија

   Сè за Brainster Next College и опцијата „Студирај сега, плаќај по вработувањето“ 👇

    

   12-ти април,  19:00 часот!

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!