Search
Контакт

Netflix документарци за графички дизајн

Прочитај кои се најпопуларните документарци на Netflix што мора да ги погледне секој ентузијаст за графички дизајн и дознај повеќе за убавините на оваа сфера.
najdobrite-dokumentarci-na-Netflix-za-graficki-dizajn | UX/UI i graficki dizajn | Brainster Next College
Share

Дали си ентузијаст за графички дизајн кој постојано сака да се нурнува сè подлабоко во светот на дизајнот и да изнаоѓа нови начини како да дознае повеќе за оваа сфера?

Дали знаеш дека Netflix како платформа со огромен избор на филмови и серии е одлична можност за едуцирање?

Целата колекција од филмови на Netflix нуди разновиден опсег на теми и перспективи, од приказните зад иконските дизајни и дизајнери до длабинските истражувања на најсовремените техники и технологии. Без разлика дали си заинтересиран за типографија, брендирање или пресекот на уметноста и технологијата, во овие филмови има опфатено по нешто за секого.

Подготви се да добиеш инспирација од врвните светски дизајнери, како и да добиеш увид и поглед зад сцената на креативниот процес.

Во продолжение, прочитај кои се најпопуларните документарци на Netflix за графички дизајн што мора да ги погледне секој ентузијаст за графички дизајн

Abstract: The Art of Design

Оваа документирана серија на Netflix ја прикажува работата и животите на различни дизајнери, вклучувајќи графички дизајнери, архитекти и модни дизајнери. Во секоја епизода различен дизајнер го искажува својот креативен процес, инспирациите и влијанието на работа. Ќе имаш можност да погледнеш и зад сцената што ќе ти помогне да разбереш како овие дизајнери ги развиваат своите идеи и ги оживуваат, преку претставување на својот поглед кон дизајнот и работата.

Minimalism: A Documentary About the Important Things

Ова е филм кој го истражува концептот на минимализмот и како тој може да се примени на дизајнот, архитектурата и начинот на живот. Документарецот ги следи животите на луѓето кои избрале да си ги поедностават животите, испитувајќи како минимализмот може да им помогне на луѓето да се фокусираат на она што е навистина важно. Исто така, го истражува влијанието на минимализмот врз дизајнот и архитектурата, покажувајќи како употребата на едноставни, чисти линии и дизајни може да создаде убави и функционални простори и производи.

The Creative Brain

The Creative Brain е документарен филм кој навлегува во науката за креативноста и истражува како може да се искористи во различни области, вклучувајќи го и дизајнот. Филмот ги разгледува најновите истражувања во невронауката и психологијата за да разбере како функционира мозокот и како може да се стимулира да произведува иновативни и креативни идеи. Овој документарец содржи интервјуа со водечки експерти во областа и покажува како креативноста е од суштинско значење за успехот во денешниот свет.

The Pixar Story

The Pixar Story е документарен филм кој ја следи историјата на Pixar Animation Studios, од неговите рани почетоци до денешниот успех. Филмот ги испитува процесите на дизајнирање користени од студиото за создавање на некои од најомилените анимирани филмови на сите времиња, вклучувајќи ги Toy Story, Finding Nemo и The Incredibles. Документарецот содржи интервјуа со основачите на Pixar, како и со уметници, писатели и дизајнери кои помогнаа да се обликува уникатната креативна визија на студиото.

The Secret Life of Chaos

Ова е документарен филм кој го истражува концептот на теоријата на хаосот и како може да се примени на дизајнот, уметноста и другите креативни полиња. Филмот испитува како навидум случајните обрасци и процеси можат да создадат убави и сложени дизајни, покажувајќи како теоријата на хаос може да се искористи за да се создаде уметност која е и убава и значајна. Документарецот содржи интервјуа со водечки експерти во областа и прикажува некои од најиновативните и најкреативните употреби на теоријата на хаос во дизајнот и уметноста.

Brainster Next College е првиот акредитиран практичен ИТ-факултет кај нас кој нуди две уникатни додипломски студии за Софтверско инженерство и иновации и UX/UI и графички дизајн.

Преземи го првиот чекор кон успешна кариера и дознај повеќе за нашите програми, методологија на работа, професори и процес на аплицирање.

Местата за двете студиски програми се ограничени, закажи средба сега!

Share

Биди секогаш во тек со новости од Медиа

  Следи ги новостите од медија

   X

   Psst...😎 Првиот уписен рок заврши!

   Група 1 и група 2 се
   пополнети и веќе им
   кажавме welcome на
   новите студенти.

   Приемниот тест е отворен до 1 април!
   Не е шега 🤯

   Регистрирај се на листата на
   чекање за следниот уписен рок!

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!