5 најголеми предизвици на работењето од дома и како да ги надминете

Статистиката покажува дека работењето од дома им помага на вработените да бидат попродуктивни, поздрави и умешно да ги балансираат работата и животот. Сепак, работењето од дома носи голем број на предизвици. Како да се надминат?
predizvici-na-rabotenje-od-doma | Softversko inzenerstvo | Brainster Next College
Share
Share on facebook
Share on linkedin

Работењето од дома звучи како деловна револуција што е тука за да остане. Но ова не е модел на работа каде што можете едноставно да се префрлите и да се надевате на најдоброто. 

Како и секој друг работен модел, има и лоши страни што не треба да се занемарат. За среќа, постојат работни стратегии и алатки што секој бизнис може да ги користи за да ги надмине овие проблеми и да ужива во целосните придобивки што ги нуди работењето од дома.

Кои се најголеми предизвици на работењето од дома и како да ги надминете?

Предизвик #1: Управување со проекти кога имате тим на повеќе локации
Решение:

Пробајте ги следниве софтвери за управување со проекти што ќе Ви ја олеснат работата:

Извор: www.pexels.com
Предизвик #2: Ефективно комуницирање и соработка со тимот
Решение:

Слично како софтверот за управување со проекти, има безброј алатки за комуникација и соработка што ќе Ви помогнат да ги скршите бариерите за далечинска соработка:

 1. Slack
 2. Microsoft Teams
 3. Google Chat
 4. Basecamp
 5. Google Drive
 6. Confluence
 7. Troop Messenger

Предизвик #3: Следење на задачи и продуктивност
Решение:

За да добиете преглед во напредокот на тимот и како тие го распределуваат времето за комплетирање на задачата, Ви требаат алатки за следење на проектите во реално време, како:

Извор: www.pexels.com
Предизвик #4: Различни временски зони
Решение:

Не прекршувајте ја слободата што ја нуди далечинското работење, туку едноставно договорете конзистентен распоред за да знаете кога Вашиот тим ќе биде, а кога нема да биде достапен за работа и закажување состаноци.

Еве некои алатки што ќе Ви помогнат во ова:

Предизвик #5: Одржување доверба кај вработени што никогаш не се сретнале во живо
Решение:

PukkaTeam е алатка за градење доверба помеѓу дистрибуираните тимови. Oвде ќе најдете 7 клучни чекори за градење доверба помеѓу членовите на тимот што никогаш не се запознале:

 1. Организирање тимски состаноци секој месец и 2 пати во годината заедничко патување;
 2. Поттикнување одговорност, доверливост и завршување на задачите на време;
 3. Промовирање на транспарентна комуникација;
 4. Добивање на вистинските алатки за соработка;
 5. Создавање заеднички цели и стремење кон нив;
 6. Избегнување микроменаџмент;
 7. Водење преку пример.

Извор: www.pexels.com

За да дознаете повеќе како да ги надминете предизвиците од работењето од дома – https://www.ventureharbour.com/remote-work-challenges-solutions/

Share

Share on facebook
Share on linkedin

претходно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

следно

Text

Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

Види повеќе во новости, заедница, проекти

Биди секогаш во тек со новости од Медиа

  Следи ги новостите од медија

   X

   |

   Онлајн Q&A сесија на 12-ти април,  19:00 часот!

   Сè за Brainster Next College и опцијата „Студирај сега, плаќај по вработувањето“  👉

    

   |

   Онлајн Q&A сесија

   Сè за Brainster Next College и опцијата „Студирај сега, плаќај по вработувањето“ 👇

    

   12-ти април,  19:00 часот!

   Соработувај со нас

    Предложи Содржина

     Контакт Лице

     (+389) 070 239 915
     Или пиши ни на
     Softversko inzenerstvo | Brainster Next College

     Испратено!

     Твојата порака е успешно пратена. Соодветен човек од нашиот тим ќе те исконтактира најбрзо што може!